ג'ון ראסל, נשיא הארלי דיווידסון: "ככל שאתה מתקשר יותר עם לקוחות, הדברים הופכים ברורים יותר וקל יותר להחליט מה עליך לעשות."
כישורים חברתיים עוזרים ליזם להצליח.
אנחנו מטבענו יצורים חברתיים, ומכאן שכישורים חברתיים יכולים לסייע לנו בחיים.
תהליך הסוציאליזציה מתחיל כבר בגיל צעיר, בסיוע סביבתו הקרובה של הילד, ואת כישוריו החברתיים ניתן לפתח בדרכים שונות.
היזם:
היזם נדרש ל-Networking, פיתוח רשת קשרים עסקיים וחברתיים. עליו לחזק קשרים קיימים וליצור קשרים חדשים כדי לקדם את המיזם שלו וכדי ללמוד מאחרים.
לצד פיתוח רשת הקשרים על היזם להבין כי אפשר להעזר במכרים וחברים כדי להתחיל ולהניע את המיזם, אך אין לבנות על קשרים אלו לטווח הארוך להצלחת המיזם. בסופו של דבר, כדי שמיזם יצליח קהל היעד הוא זה שצריך לרצות את המוצר/השירות המוצע לו.
רוב הילדים, וגם האנשים המבוגרים מחכים שיתקשרו אליהם, אבל אם אנחנו רוצים להרחיב את מעגל הקשרים שלנו, אנחנו צריכים ליזום פניות.
דוגמאות מעולם התוכן של הילדים:
ילדים הרוצים להיבחר למועצת התלמידים, נבחרים תחילה בבחירות כיתתיות ואח"כ בבחירות של בית הספר. למי יש סיכויים גבוהים יותר להיבחר: לילד שיש לו הרבה חברים או לילד עם מעט חברים?
אם אני רוצה לשחק אחר הצהריים עם חברים, אני צריך להציע לחברים להיפגש. ייתכן שנקבל סירוב, אבל לא ניתן לזה לייאש אותנו, אלא ננסה עם ילדים אחרים או שננסה בפעם אחרת – ואולי עדיף קודם לנסות להבין מדוע אותו ילד שאנו מזמינים לא רוצה להיפגש, ובכל מקרה תמיד נחפש הזדמנויות נוספות ליצירת קשרים.
הילד משתעמם ורוצה חבר? שיזמין מישהו. לא אנחנו כהורים צריכים לעשות זאת עבורו, אם הוא בגיל גן אז שיקבע כבר בגן עם חברים ואחר כך אנחנו, ההורים נתאם בינינו. אם אינו יודע לחייג אנחנו נחייג עבורו אבל הוא ידבר. בהתחלה הילדים נרתעים מכך, אך עם הזמן מתרגלים ומקבלים ביטחון.
דוגמא מעולם התוכן של היזמים:
בספר "עסקים טובים בניהול ישראלי" מאת יגאל בן-אהרן, בתארו מנהלים ומנכ"לים של חברות מצליחות כתב: "אנשים אלה השיגו את מה שהשיגו בראש ובראשונה בזכות היכולת לרקום תקשורת עם בני אדם, ורק אח"כ מסיבות של תכנון אסטרטגי או שליטה בפיננסים".
היזם:
ליצירת שיתופי פעולה בין אנשים וארגונים נדרשים גם כישורים חברתיים.
לצד היכולת לזהות הזדמנויות ולנהל משא ומתן, נדרש היזם גם ליכולת ליצור כימיה עם מושא שיתוף הפעולה, ולשם כך עליו לגייס את כישוריו הבינאישיים.
אדם בעל כישורים חברתיים גבוהים מסוגל למנף אותם ליצירת קשרים וְהזדמנויות.
שיתוף פעולה בין ארגונים וחברות תמיד מתחיל באנשים המדברים ביניהם, והמעניינים זה את זה.
התוצאה של שיתופי פעולה בין אנשים מתחומים שונים היא: יצירת מקור בלתי נדלה ליצירתיות ולהעלאת רעיונות חדשניים, ולכן מומלץ ליזמים לשלב בקבוצת היזמות שלהם אנשים מתחומים השונים מאלו שלהם. מומלץ אף לצרף חסרי ניסיון, אלו האחרונים יודעים לשאול שאלות, ולראות דברים מנקודת מבט שונה.
לצפייה בדף כישורים חברתיים באתר התכנית באנגלית לחץ על Developing Social Skills