גלית זמלר, יזמת סדרתית טכנולוגית וחינוכית, מבעלי חברת גליאל 3.14 בע"מ, שותפה-מייסדת של מיזם Vickathon להובלת האקתונים חווייתיים, ולאחרונה של מיזם GoodLooking שעלה מתוך צורך אישי שלה להיראות טוב בשיחות וידאו בשידור חי בכל הפלטפורמות השונות.
היא עומדת מאחורי פיתוח תוכנית יזמות בינלאומית לילדים ולנוער.
היא מרצה ומנחת סדנאות ביזמות וחדשנות בארץ ובחו"ל.
כמו כן, גלית היא מנטורית ליזמים ויועצת בינלאומית בנושא חינוך ליזמות כבר מגיל צעיר לבתי ספר.
בעלת M.B.A במינהל עסקים ו-B.A במדעי החברה ובמינהל עסקים.
בצעירותי התקבלתי לעבודה לאגף כוח אדם בחברה תעשייתית גדולה, והדבר הראשון שהתבקשתי לעשות היה להכין מכתבי פיטורים לעובדים וותיקים ומנוסים. החלטת החברה לפטרם נבעה משיקולים כספיים בלבד.
אותם עובדים צברו ותק ועם הזמן המשכורת שלהם והתנאים הנלווים עלו למעסיק יחסית הרבה. באותה תקופה היתה עלייה ממדינות חבר העמים והממשלה עודדה מעסיקים להעסיק עולים חדשים תמורת מענקים. אומנם לממשלה היתה כוונה טובה, אך נוצר מצב שהשתלם לארגון לפטר את אותם עובדים ותיקים ולהעסיק עולים חדשים בשכר מינימום ועוד לקבל על כך מענקים.
כשאני ראיתי זאת ואת הקושי של אותם עובדים להמציא את עצמם מחדש בגיל הזה, קיבלתי החלטה שעד גיל ארבעים, אני אקים עסק משלי. אז, המונח יזמות עוד לא היה נפוץ. וכך עשיתי.
מצד אחד לאורך השנים הייתי יזמת פנים ארגונית, ולכן גם התקדמתי מתפקיד של רכזת כח אדם לחברת ההנהלה הבכירה, האישה השנייה והכי צעירה בארגון. הקידום נעשה אך ורק משום שהבאתי ערך לארגון.
עוד בהיותי שכירה הקמתי חברה עם אלדד זמלר, בעלי. הוא תוכניתן מומחה עטור פרסים על פיתוחים משמעותיים, וביחד פיתחנו מוצרים טכנולוגיים, חלקם הצליחו וחלקם נכשלו. תהליך זה לימד אותי ועדיין מלמד אותי כיצד להשתפר כיזמת וכיצד להתמודד עם אתגרים, עם הצלחות ועם כישלונות.
היותי יזמת פנים ארגונית ויזמת עצמאית הוביל אותי להיות חלק מקהילת היזמים. בתחילה בישראל ואח"כ בעולם. עשיתי זאת מתוך רצון ללמוד כיצד נכון להתנהל בעולם של חוסר וודאות, עולם שאתה צריך להמציא את עצמך מחדש ולהביא ערך, שאנשים ירצו בו.
גם לי חשוב כל הזמן ללמוד ולהתפתח בתחום היזמות, השיווק ושאר העולמות המשיקים וכך אני מרבה להשתתף באירועים שבהם לצד הרחבת האופקים אני גם יוצרת קשרים חדשים. אני חברה במועדון היזמות של אמזון, בקהילות יזמים ויזמות מהארץ ומהעולם, בקבוצת מרצים, בקבוצת לה"ב לנשים עצמאיות ועוד.
את הניסיון שצברתי עם השנים בתחום היזמות אני מתעלת גם לטובת יזמים בתחילת דרכם במסגרת הלשכה לטכנולוגיות מידע, בה אני מנהלת וועדת אקסלרטורים ואינקובטורים.
כמי שמעורבת בקהילת ההייטק המקומית השתתפתי לראשונה בהאקתון בשנת 2013, מאד אהבתי האווירה, היצירתיות, עבודת הצוות והחיבורים שנוצרים בין המשתתפים, והחלטתי להוביל בעצמי האקתונים.
עם השנים שכללתי את הפורמט של ההאקתונים אותם אני מובילה לכאלו שהם מצד אחד חווייתיים ומצד שני עם תוצאות מעשיות. שהרי יזמים הם אנשים שלא רק מדברים ומעלים רעיונות יצירתיים, אלא לבסוף גם מוציאים אותם אל הפועל.
מיזם ויקאתון, אחד המיזמים הטכנולוגיים שאני שותפה להם, הוא מיזם להובלת האקתונים חווייתיים. Vickathon פותח מתוך צורך שלי לנהל האקתונים בצורה יעילה יותר. פיתחנו אותו במתכונת של בוטסראפ, כלומר פיתחנו אותו בהדרגה בהתאם לצרכים מהשטח ובמימון עצמי.
במסגרת פיתוח ויקאתון לקחת חלק באקסלרטור של EdStart במשך שנה ביחד עם יזמים נוספים שעניין היזמות בער בהם.
תהליך הפיתוח של המיזם היה מהנה אם כי עתיר אתגרים ובלת"מים. הוא לגמרי שיקף את העליות והמורדות שיזמים עוברים בתהליך היזמות.
השילוב בין המיזם הטכנולוגי, הניסיון הרב שצברתי בהובלת האקתונים והיכולת לדבר בגובה העיניים, הביאו אותי להיות מומחית ולהציע משהו שהוא ייחודי בתחום אירועי היזמות והחדשנות הן בארגונים והן במערכת החינוך.
לצד ההתמחות בהפקת האקתונים בליווי ייחודי של מיזם ויקאתון, אני גם מתראיינת ומסבירה: מה הם האקתונים?, כיצד הם מתנהלים? ומדוע כדאי להוביל וגם להשתתף באירועים אלו?.
באופיי אני אוהבת לגוון ולאתגר את עצמי כחלק מתהליך התפתחות מתמשך, כך שלצד האקתונים לקהלים שונים, אני נהנית להיות מנטורית ליזמים בתחילת דרכם, להרצות ולהנחות סדנאות בעברית ובאנגלית על יזמות, יצירתיות וחדשנות. אני מרצה למשלחות שמגיעות מחו"ל כדי ללמוד על מדינת הסטארטאפ, לארגונים שמבקשים להעשיר את עובדיהם, לאנשי חינוך בכל הדרגים ולתלמידים מהארץ ומהעולם.
דרך הסיפור האישי שלי אני מצליחה לספר את סיפורה של ישראל כמדינה יזמת וחדשנית.
צפו בהרצאתה של גלית זמלר במועדון היזמות של האוניברסיטה הפתוחה, המספרת את סיפורה של תכנית יזמות לילדים מיוזמה חברתית בכיתה אחת למיזם עסקי בינלאומי:
הרצאה נוספת, שהוקלטה, היתה בפני קהילת מתחבטי המקצוע בנושא: יזמות נוער - זה לא הגיל זה התרגיל
הרצאה המבוססת על הרצאה זו הועברה גם במסגרת האירוע הבינלאומי Global Innovation Field Trip וניתן לצפות בה באתר באנגלית.
מכתב זה שקיבלתי אחרי הרצאה לעובדי אגף הרווחה בעיריית רמת גן, מייצג פידבקים רבים שאני מקבלת אחרי הרצאות בהם אני מספרת את סיפור היזמות שלי.
תוכן המכתב:
הנדון: מכתב תודה והערכה
ברצוננו להביע את תודתנו ואת הערכתנו הרבה על כך שהגעת לישיבת צוות שלנו על מנת לספר לנו על המיזם החשוב והמיוחד שהקמת ועד היום את מובילה בארץ ובעולם- יזמות לילדים ולנוער.
הרצון והיכולת שלך לתרום לילדים ובני נוער בארץ ובעולם, לתרום לגידול הדור הבא שמלא ביוזמה ותרומה לקהילה ולעולם ריגשו אותנו והרשימו אותנו עד מאוד. אישיותך הבלתי רגילה, האש בעיניים, הרוח הפטריוטית, החן, הצניעות והעוצמה מעוררים השראה והערכה גדולה.
נהננו, השכלנו ונתרמנו,
יישר כוח!
בהערכה גדולה,
צוות המרכז לטיפול ולמניעת אלימות במשפחה רמת גן
כמי שמצד אחד מקדמת יזמות ומעודדת חשיבה יזמית ומצד שני מובילה האקתונים עם המיזם הטכנולוגי Vickathon, גלית הוזמנה לשתף פעולה עם אוניברסיטת רייכמן.
סטודנטים בסמינר מרקום קיבלו מגלית סקירה מקיפה על פעילותה בדגש על מיזם ויקאתון, וכעבודת הסמינריון הכינו תכנית שיווקית מפורטת לקידום המיזם.
השתתפות בוובינר בינלאומי בנושא העצמת צעירים באמצעות חדשנות. בוובינר השתתפו נציגים מארה"ב, ברזיל, ערב הסעודית וישראל.
תעודת הוקרה מארגון Women Tech Network על סיוע לנשים טכנולוגיות בעולם בפיתוח הקריירה שלהן.
גלית היא חלק מצוות Global Innovation Field Trip. צוות GIFT מורכב מאנשים מרחבי העולם המשקיעים מזמנם ומניסיונם כדי לתמוך ולקדם חדשנות בקרב ילדים ובני נוער.
מאז שגלית הצטרפה ל-GIFT, היא לוקחת חלק פעיל באירועים הרבעוניים המשודרים בשידור חי של 24 שעות ברצף. על כך קיבלה כמה תעודות כהוקרה על תרומתה והרצאותיה, כולל זו:
מאז 2010 גלית מקדמת את ציון שבוע היזמות העולמי במוסדות חינוך בארץ ולוקחת חלק פעיל באירועי שבוע זה.
במפגש עם חברי הפרלמנט מגרמניה שהגיעו על מנת לשמוע את סיפור היזמות שלה וללמוד על ישראל כמדינת הסטארטאפ.
גלית נפגשת עם משלחות של משרד החוץ מטעם מש"ב, ארגון הסיוע הבינלאומי של ישראל, ומרצה להם על יזמות וחדשנות.
מובילה האקתונים בינלאומיים פרונטליים ווירטואליים.
לוקחת חלק באירועי יזמות בינלאומים
מרצה לסטודנטים בהודו
מרצה למשלחות של תגלית במטרה לעורר השראה ולחבר למדינה
מוזמנים ליצור קשר עם גלית זמלר ולעקוב אחר פעילותה ברשתות החברתיות: לינקדאין, פייסבוק, טוויטר ואינסטגרם.
עמוד זה תורגם ומופיע גם כאן: About the Developer of Entrepreneurship for Kids