בעמוד זה ריכזנו כתבות, סרטונים וקטעי שמע מרחבי הרשת, מעיתונים, מגזינים, פודקאסטים, רשתות חברתיות וכו' על ההאקתונים שגלית זמלר, תוכנית יזמות לילדים ולנוער ועוד מפועלה של גלית זמלר.
משרד החוץ בשיתוף גלית זמלר הגיע עם משלחת של אנשי חינוך מדרום אמריקה לביקור בביה"ס היובל באשדוד.
ביה"ס בהנהלת פנינה ויינשטיין מלמד את תכנית יזמות לילדים.
המגזין האינטרנטי "אשדודנט" סיקר את האירוע:
גלית זמלר העבירה הרצאה בקהילת המרצים על האקתונים כאמצעי לקידום חדשנות. כולם מבינים שחדשנות הכרחית להתפתחות הארגון. בהרצאתה הסבירה גלית מה הם האקתונים וכיצד האקתונים הם אירועים שבהם החדשנות מגיעה מהשטח ולכן אפקטיבית.
גלית זמלר השתתפה כשופטת בתחרות יזמות בינלאומית שהוביל ארגון Krya מאינדונזיה.
איטל בציר אלשיך, המובילה את מועדון החדשנות העירוני ברחובות הזמינה שש נשים מובילות חדשנות לאירוע 6:06 שבו השתתפה גם גלית זמלר והסבירה כיצד ארגונים מקדמים היום חדשנות באמצעות האקתונים.
מוזמנים לצפות במפגש של קהילת Now You're Talking בהובלת שירלי ארמלנד חן. המפגש עסק בנושא "האקתון, האם זה גם בשבילי?", בהנחיית גלית זמלר.
בתחילת 2022 ארגון Women Tech Network העניק לגלית זמלר תעודת הוקרה על פעילותה לקידום נשים בהיי טק וביזמות, במסגרת פעילות מנטורינג בינלאומית לנשים אותה מוביל הארגון.
גלית זמלר הצטרפה לצוות המוביל של ארגון GIFT העולמי. זהו ארגון שמאגד תחתיו אנשים מכל העולם הפועלים בתחום החינוך ליזמות והמטפחים את דור היזמים של העתיד.
בזכות פעילות זו, לראשונה, תלמידים משלושה בתי ספר בישראל הציגו את הרעיונות שלהם למיזמים באירוע הבינלאומי שהוביל הארגון בינואר 2022.
אור פלח, השתתפה לפני כשנתיים וחצי בהאקתון ואפילו זכתה עם הצוות שלה במקום הראשון.
החווייה זכורה לה לטובה והיא ביקשה ללמוד עוד על האקתונים.
אור הזמינה את גלית זמלר לראיון לפודקאסט Be Relevant בו הן שוחחנו על האקתונים ככלי לקידום חדשנות בארגונים.
גלית זמלר לקחה חלק בכנס הבינלאומי לנשים מעולמות הטכנולוגיה.
בהרצאתה גלית סיפרה את סיפורו של מיזם ויקאתון - המיזם האחרון אותו היא מובילה להובלת האקתונים חווייתיים.
ויקאתון הוא למעשה הסבה של רכיב טכנולוגי בתכנית יזמות לילדים למיזם חדש ומתקדם בתחום ההאקתונים, ותחרויות יזמות.
כמו כן, גלית דיברה בהרצאה על חשיבה חיובית, זיהוי הזדמנויות, חיבור הנקודות ומינוף היידע והמשאבים גם בתקופה מאתגרת.
ליאל פליישמן, העומד מאחורי פודקאסט "הסטודנט", ראיין את גלית זמלר.
שוחחנו על יזמות, חינוך ליזמות ועוד.
מוזמנים להאזין בקישור זה.
המגזין האינטרנטי India Today ביצע סקירה מקיפה של פלטפורמות ללימוד יזמות בבתי ספר, וציין את תכנית יזמות לילדים הישראלית כאחת המובילות בעולם.
גלית זמלר, שייסדה את ויקאתון להובלת האקתונים וירטואלים חווייתיים, היא אחת מ-12 נשים ישראליות שהן שגרירות טכנולוגיה בקבוצה המונה 100,000 נשים מכל העולם.
בקבוצת הפייסבוק "חדשנות טכנולוגית בחינוך" פרסמו את חוות דעתה של גלית זמלר שטוענת ש"רק צוות שיאמץ תרבות של יזמות, יהפוך את ביה"ס לרלוונטי".
יצויין, כי רוב המגיבים לפרסום הסכימו עם הנאמר.
להלן תוכן הדברים:
"זו דעתה של Galit Zamler. מסכימים?
'כאשר צוות ביה"ס מכיר את עולם היזמות ומאמץ את השפה, התרבות והמיומנויות, שעולם זה מציע בכיתה ובחיי היום יום, הוא בהכרח הופך את ביה"ס לכזה שהוא רלוונטי עבור התלמידים ושמספק למידה וחוויית למידה המכינים אותם לעולם המחר.
תהליך היזמות כולל היבטים רבים של פתיחות, חשיבה משותפת, עבודת צוות, שאילת שאלות, חקר, ניתוח מידע, הסקת מסקנות, קבלת משוב, עמידה מול קהל, סקרנות, כישורי תקשורת, התמודדות עם דברים חדשים, התנסות, כישלון, הצלחה וכו'.
כשמטמיעים תרבות ומיומנויות של יזמות הלמידה נעשית מתוך עניין, עשייה ותהליך מתמשך של התפתחות הן של המורים והן של התלמידים.
לכן, בי"ס שרוצה לאמץ תרבות של יזמות לא יכול להסתפק בגורם חיצוני שיעביר לתלמידים קורס יזמות. קורס כזה בהחלט יכול להיות מעניין ומעשיר, אך ההשפעה שלו היא נקודתית.
כדי להיות רלוונטיים לתלמידים ולהכין אותם לעולם האמיתי שמחוץ לכותלי ביה"ס יש לעבור תהליך עמוק ומתמשך של חשיפה לעולם היזמות, הבנתו והתנהלות על פיו, ואת זה צריך להתחיל קודם כל בהכשרת הצוות'.
קצת על גלית: מפתחת תכנית יזמות לילדים ולנוער ו- Vickathon להובלת האקתונים וירטואליים חווייתיים.
גלית זמלר הצטרפה לקהילת Women On Stage - קהילה של נשים מקצועיות המיומנות בעמידה מול קהל.
קבוצת רי-נוביישן יצאה במגזין דיגיטלי בשם INNOVATION SAGE העוסק בעולם החדשנות על היבטיו השונים.
גלית זמלר כתבה טור בנושא "מדוע כל אחד מאיתנו צריך לפתח מיומנויות יזמיות?"
בנובמבר 2018 פרסם מגזין Israel21C כתבה על תכנית יזמות לילדים. בעקבות אותה כתבה מספר גורמים גילו עניין בתכנית ואף בשלוש מדינות: הודו, ווייטנאם ובוטסואנה רכשו רישיון להפצת התכנית בבתי הספר.
גלית זמלר סיפרה על כך לכתבת המגזין, שהחליטה לכתוב כתבת המשך תחת הכותרת Our story leads to deals in India, Vietnam, Botswana
גם כתבה זו זכתה להתעניינות ברשת ולשיתופים רבים:
Not just the governments, but #Indian and #Israeli companies also love to partner with each other to create better future. #Israel's @galitzamler and her K-12 curriculum is creating winning formula for kids in #India through @carengrowind https://t.co/PJjXXMFudj pic.twitter.com/LEfSsGGyrw
— Israel in Bengaluru (@IsraelBangalore) June 19, 2019
גלית זמלר הוזמנה במסגרת מועדון היזמות של האוניברסיטה הפתוחה לספר את סיפורה כיזמת.
שם ההרצאה: "מיוזמה חברתית בכיתה אחת למיזם עסקי בינלאומי"
ההרצאה הותירה רושם רב על הנוכחים והיוותה עבורם השראה.
ניתן לצפות בהרצאה בדף האודות.
מגזין האינטרנט לקהילה היהודית בקנדה Jewish Independent כתב כיצד תכנית יזמות לילדים התחילה כמיזם התנדבותי וכיצד התפתחה לבתי ספר רבים בישראל ובחו"ל.
בתחילת ינואר 2019, תכנית יזמות לילדים הושקה בהודו ע"י חברת carengrow במהלך אירוע חדשנות ויזמות בשיתוף מר. Winny Patro ממשרד החינוך במדינת Andhra Pradesh ובהובלת דר' Meghana.
מגזין האינטרנט Viral Mom ראיין את גלית זמלר כיזמת, וביקש ממנה לתת טיפ אחד, שהוא לדעתה הכי חשוב להצלחה.
תכנית יזמות לילדים הושקה לראשונה מחוץ לגבולות ישראל בבית הספר Hebrew Academy בהנהגת הרב אבי בוסוויץ', דיקן האקדמיה והחדשנות.
מגזין Sun Sentinel ראיין את גלית זמלר ואת הרב אבי בוסוויץ' לרגל ההשקה. לקריאת הראיון במלואו, לחצו על הקישור.
במדור "כדאי לדעת" מיום 27.4.2017 כתבו על תכנית יזמות לילדים כך:
תלמידי כיתות ו' בביה"ס "כצנלסון" לומדים שיעורי יזמות עם המורה לי גליק.
התלמידים חשבו על רעיונות למיזמים והכינו מודלים אותם הציגו ביום מרוכז בפני גלית זמלר, מפתחת תכנית יזמות לילדים.
עיתון המועצה האזורית דרום השרון כתב על כך:
קראו את מכתב ההמלצה של לי על תכנית יזמות לילדים.
גיל שורקה, בעל טור במגזין The Marker העוסק בעולם היזמות, כתב על תכנית יזמות לילדים.
אבי וייס, העורך הראשי של אתר Telecom News נכח בהרצאתה של גלית זמלר במסגרת מועדון היזמות של האוניברסיטה הפתוחה.
בכתבתו "בארות הנפט שלנו אלו המוחות של היזמים. לכן, מתחילים ביזמות בבי"ס יסודי", סיכם את עיקרי תוכן ההרצאה.
אתר אני 10 מסייע לתלמידים ללמוד ולתרגל את החומר הנלמד בבתי הספר בחינם בעזרת סרטונים רבים לפי נושאי הלימוד השונים, וזאת בסיועם האדיב של מתנדבים.
האתר מצא לנכון לציין את תכנית יזמות לילדים ככזו המסייעת לבניית חברה טובה ושיוויונית יותר - ועל כך תכנית יזמות לילדים מודה לעומדים מאחורי אתר "אני 10"
תמירה גלילי, כתבת מגזין "שיעור חופשי", ביקרה בביה"ס "השלום" במבשרת ציון, המיישם זו שנה שנייה את תכנית יזמות לילדים, בהנחיית סיגל בר, סגנית המנהלת.
בתום הביקור הופיעה הכתבה: "לומדים להגשים חלומות" במגזין.
הכתבה מספרת על מיזם "חדר התלמידים" שהקימו היזמים הצעירים, על מיזם יריד ט"ו בשבט ועל ההאקתון הראשון בישראל לתלמידים יזמים.
זהו קטע נבחר מתוך הכתבה:
"קורס היזמות, על פי תוכנית של גלית זמלר המפתחת תוכניות יזמות בבתי ספר, סייע לילדים לחקור את הנושא לעומק. במפגשים הראשונים הם דנו בשאלות כמו מדוע בכלל לעסוק ביזמות, מה היתרון שהם רוכשים על ידי פיתוח יוזמות, ומה התרומה של היזמות לחייהם. הם סקרו ובחנו מיזמים קיימים. אפיינו יזמים בפוטנציה, ואף הרחיבו את המבט לסביבה הקרובה של היזם, בחנו תגובות של החברה הקרובה והגדירו מהי סביבה תומכת."
"כדי להגדיר מיהו יזם, התלמידים למדו סיפורי הצלחה של יזמים...היזמים נפגשו עם יזמים צעירים, שחלקם הצליחו מאד ואילו אחרים כשלו. הם ביקשו ללמוד מניסיונם. בהמשך הם למדו על הצורך בחזון, גיבשו עקרונות ליזמות מוצלחת, דיברו על ההשקעה הנדרשת, ולא נרתעו גם מהצדדים הפחות נעימים כמו שגיאות נפוצות של יזמים, וכן סקירה וניתוח של מיזמים שנכשלו. כל זאת, בעקבות דיון בשאלה מדוע ללמוד מניסיונם של אחרים. לקורס הוזמנו גם יזמים אורחים..."
קראו את הכתבה במלואה - ע"י לחיצה על הקישור.
לכבוד שבוע היזמות העולמי 2014 התבקשו מספר יזמים לכתוב על פועלם בתחום היזמות.
גלית זמלר נענתה לפנייה, והטור שכתבה מופיע בכתבה שפורסמה בעיתון גלובס תחת הכותרת: "שבוע היזמות העולמי בישראל: יזמים למען עידוד הפריפריה".
נושא הטור: "תלמידי ישראל מציינים את שבוע היזמות העולמי / גלית זמלר"
ארגון Great People Evereyschools הוקם בכדי לתרום ולחזק את החברה בישראל, על ידי מתן הוקרה, הערכה וחשיפה לאנשים אשר החליטו לשנות את המציאות הקיימת באמצעות תרומה לקהילה והסביבה.
הארגון שואף לקדם את ערכי הצדק החברתי והעזרה לזולת אשר באים לידי ביטוי במעשים "קטנים" יום-יומיים ובמעשים רחבי השפעה כאחד.
הארגון מאמין כי התקשורת וכלי המדיה אינם נותנים במה מספקת לעשייה חברתית, ועל כן "Great People Evereyschools" בא לאזן את המצב ולאפשר חשיפה לציבור הרחב.
הארגון פועל לחשיפת האנשים מאחורי המעשים הטובים והוקרתם, אשר לדעתו תביא להגברת מודעות ותניע את הציבור לתת למען האחר.
מתוך דף הפייסבוק של הארגון:
בבית הספר "אמירים" בבנימינה למדה קבוצת תלמידים מכיתות ד'-ו' את תכנית יזמות לילדים בהנחיתה של הילה אטיאס אלמגור.
העיתון המקומי "גפן" כתב על התכנית.
מגזין "הד לחינוך" הפונה לאנשי החינוך בישראל, עסק בגיליון דצמבר 2012 בנושא "יזמות בחינוך" וסיקר את פעילותה של תכנית יזמות לילדים.
לי קרן, ילדה בת תשע, התנתקה מהטלוויזיה למשך 100 ימים, במהלכם נחשפה גם לעולם היזמות.
צילום: לילך קרן
לקראת שבוע היזמות העולמי 2010, גלית זמלר לוקחת חלק בפנל יזמים שארגן המסלול האקדמי של המכללה למינהל. הפורטל הכלכלי "האקונומיסט" כתב כי "יזמות מתחילה בילדים".
במסגרת שבוע היזמות העולמי, ענת לב אדלר כתבת בידיעות אחרונות כותבת על התכנית.
התכנית יושמה שנתיים ברציפות, בהצלחה רבה בבית הספר הממלכתי דתי "מורשת משה" בר"ג.
התכנית זכתה לתשבוחות מצד הילדים, ההורים, המורים והמנהלת.
היזמים הצעירים זכו להכרה ופרוייקט הגמר שלהם זכה לפרסום באתר של עירית רמת גן
אתר Mynet כתב על התכנית:
למעבר לדף זה באתר בשפה האנגלית לחץ כאן: Wrote About the Entrepreneurship for Kids Program